Over ons

Organisatie

Paul Leegwater is hét adres voor vollegrondsgroente, kasgroente, fruit en overige producten die we importeren uit de hele wereld. Om klanten en leveranciers flexibel en optimaal te bedienen, wordt geopereerd vanuit twee locaties. De verkoop gebeurt vanuit het kantoor in Noord-Scharwoude, het verladen vindt plaats vanuit de locatie in Maasland.

Grote productkennis

Paul Leegwater kent de producten én de markt door en door. Het verschil tussen goed en beter en weten waar en wanneer de beste producten vindbaar zijn is hen niet vreemd. En daar plukt u als klant de vruchten van. Want welke producten u ook afneemt, ze zijn gegarandeerd vers, van hoge kwaliteit en met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Transport in eigen hand

Klanten kunnen te allen tijde op Paul Leegwater rekenen. Daarom wordt het transport in eigen hand gehouden. Hierdoor kan de garantie gegeven worden dat producten op tijd op de juiste plaats worden afgeleverd. Een belangrijk deel van het transport gebeurt vanuit het eigen, uitgebreide wagenpark dat aan de allerhoogste eisen voldoet. Hiermee wordt door heel Europa gereden. Vanzelfsprekend gebeurt het transport volledig geconditioneerd. Waar nodig wordt gebruik gemaakt van een netwerk van betrouwbare transportpartners, met wie al jarenlang zaken wordt gedaan.

Familiebedrijf

Paul Leegwater is een echt familiebedrijf. Dat merkt u aan de korte lijnen binnen de organisatie en de grote betrokkenheid met klanten en leveranciers. Er wordt zo min mogelijk aan het toeval overgelaten; het transport wordt bijvoorbeeld zoveel mogelijk in eigen hand gehouden.

Drie generaties in het vak

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1938. In dat jaar begon Dirk Leegwater (1915 – 2003) met het verhandelen van groente op de groothandelsmarkt in Amsterdam. Zijn zoon Paul nam later het transport van het bedrijf op zich en besloot in 1980 om voor zichzelf te beginnen. Sinds 2003 is Pauls zoon Bart werkzaam in het bedrijf. Ruim 16 jaar hebben zij samen het bedrijf gerund, totdat Paul in 2019 met pensioen ging. Kiezen voor Paul Leegwater is dus kiezen voor jarenlange ervaring.